Renovatie
De uitstraling van een gebouw of huis wordt onder meer bepaald door het aanzicht van het gevelwerk. Het onderhoud van gevels is dan ook een specialisme, waarbij vakkennis en kwaliteit een zeer belangrijke rol spelen.

Wij hebben als bedrijf jarenlange ervaring in het renoveren van gevelwerk en zijn daarin dan ook volledig gespecialiseerd. Door de combinatie van vakkennis, praktijkervaring en een gecontroleerd kwaliteitssysteem is renovatie van elk gevelwerk bij ons in vertrouwde handen
Ons bedrijf is er bij gebaat reeds bij de eerste plannen van een gevelrenovatie betrokken te worden, zodat eventuele onvoorziene kosten kunnen worden geminimaliseerd en we daardoor tot een optimale prijs/kwaliteitsverhouding kunnen komen.
Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers- en milieu- invloeden. Door de zure bestanddelen in regenwater kan het bindmiddel uit de voeg spoelen, zodat het voegwerk poreus en zacht wordt. Slecht voegwerk kan vochtdoorslag naar binnen geven en zal leiden tot vorstschade aan stenen en voegwerk.
Het kan door deze factoren noodzakelijk zijn om het voegwerk te vervangen, zodat uw gevel zijn kwaliteit en waarde blijft behouden. Het vervangen van het voegwerk door niet-specialisten kan tot ernstige bouwschade leiden.
Het oude voegwerk verwijderen gebeurt door het uithakken met pneumatische hakhamers of door het inslijpen van het oude voegwerk. Al deze methodes kunnen worden uitgevoerd met stofafzuiging! Het oude voegwerk dient vierkant te worden verwijderd en tot op de gezonde kern. Slechte of kapotte stenen dienen te worden vervangen.
De uitgehakte gevel dient te worden uitgespoeld of gereinigd te worden, zodat er een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuw aan te brengen voeg. Dit kan door de gevel te nevelstralen of schoon te spuiten onder hoge druk. Daarna kan men de gevel weer opnieuw voegen in de gewenste kleur en gewenste voeg.