Reiniging

Nevelstralen is een reinigingsmethode met gebruik van olivinezand en water en lage druk. Deze methode geeft optisch een 100% schoon resultaat. Als uw woning wordt genevelstraald krijgt de gevelsteen haar oorspronkelijke kleur weer terug. Enig nadeel van nevelstralen is dat de steen wat poreus wordt. Daarom is onze aanbeveling om de genevelstraalde gevels te impregneren. Daarmee wordt voorkomen dat de gevels weer opnieuw vuil worden.
Stoomcleaning wordt vaak in de restauratie gebruikt als alternatief voor nevelstralen. Door een woning te reinigen door stoomcleaning blijft de authentieke en historische uitstraling behouden. Bij stoomcleaning wordt het water kokend heet gemaakt en daarna op de gevel gespoten onder een zelf te bepalen hoge druk. Deze methode geeft een minder schoon resultaat als nevelstralen.
Chemische reiniging is het aanbrengen van een chemisch middel onder lage druk en daarna wordt de gevel schoon gespoten met hoge druk en water. Het resultaat van deze methode is sterk afhankelijk van de aanwezige steensoort.